Celica Club UK Messages

Website Upgrade info

Click here for more information.

Welcome to Celica Club UK

Welcome to Celica Club UK, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information. Take advantage of it immediately, Register Now or Sign In.

  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Add events to our community calendar
  • Get your own profile and make new friends
  • Customize your experience here
  • Use the wealth of knowledge our members have to help with any questions you may have.

  • 2
scott64

what have you done to your celica today...

Question

thought i would start a new thread on what members have done to their celica`s on any given day :D ....so i spent a couple of hours just washing and polishing my gen7 today :) detailed all in the boot and door gaps cleaned the inside and polished the dash, door cards and cleaned all the leather :rolleyes: sorry about the pics but they were taken on my mobile and its started to get dark now but you get the general idea ;)

20121118150433.jpg

/20121118150302.jpg

20121118150312.jpg

20121118150246.jpg

20121118150416.jpg

thats the start of this thread......so what have you done to your celica today

Edited by scott64

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0

Curbed an alloy  on way back from Seaford  toa due to large vehicle coming opposite  way through a tiny villiage  ... b#####d 

Edited by AdyGT

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Cleaned up the hub, new track rods, ball joint, disk and fitted my reconditioned and painted calipers.  Cleaned up and painted the disk plates.

 

Looks awesome

 

 

20181021_154912[1].jpg

20181021_182432[1].jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

last week I removed the gearbox in readiness for the arrival of the Quaife sequential next month

 

 Image may contain: carNo automatic alt text available.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

investigated the slight flat spot I have had the past week at the exact same throttle position - not engine speed dependant.

 

Testing the resistance of the TPS as I rotate the throttle plate and there was a point where the resistance went WAY up and then all goofy.

 

Henceforth, a new ADL Blueprint one is on the way

 

Also replaced all my wipers with Bosch (standard), topped up the screenwash and thought about vacuuming the car, then didn't. Replaced all the rear light cluster bulbs because reasons, and finally got rid of the bird poop on the corner of the windscreen.  Haven't washed the car in a while.

Edited by G.Lewarne
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Fitted new Throttle Position Sensor (Blueprint).  I am 98% certain this particular Blueprint part is an OEM Toyota part - the sensors look identical to every detail including casing moulding marks, cap colour and fitment, even the colour of the screw inserts.  Not bad for 50 quid :).   Also cleaned throttle body - well I say cleaned but in reality it was still spotless after its thorough disassembly and rebuild last year.  Re set ECU, then set my idle speed screw again (new TPS sensor changed the idle somewhat), then reset the ECU again.  

 

also vacuumed and cleaned the interior.

 

 

Now the engine is cold gonna go give it a blast for ECU adaptation, then its done - every single sensor of consequence is now new on my engine

- MAF

- CTS

- TPS

- Pre Lambda

- Post Lambda

- Cam Position

- Crank Position

- VVTi OCV

 

Edited by G.Lewarne
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Over twenty years ago, i purchased a brand new Kenwood radio/cassette player professionally fitted to my [then] pride and joy VW Polo.

The Kenwood stereo sounded fab, but after just a few months my musical driving fun was suddenly interrupted by a RTA which sadly wrote-off the Polo :(

 

Just before the VW got trailered off to the scrap yard, the nearly new Kenwood HU was removed and put into safe household storage where is stayed for over two decades...

 

until today when we swopped out the OEM radio/CD player for the Kenwood [with the help of a single din adaptor kit]  :thumbsup:

 

7PGTiTC.jpg

 

The Kenwood radio sounds noticeable better, a bit more power & a smoother sonic quality.

The tape player has a nice warmth which sounds easy on the ear, and delightfully analogue.

 

A nice result, will need to go dust off my tape cassette collection now, some of them are almost 40 years old!  :lol:

 

Debs

 

 

Edited by Crazy Cat Lady
  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

 

Oil & Filter change - check around under engine, no problems to report.

Quick basic check of all light bulbs, horn, washer jets.

 

MOT - Passed!

Advisories - None 

 

It was a bit nerve racking watching the MOT tester systematically going about his business. He must of spent a full fat 30 minutes poking about looking for something of issue. I though it had failed when he called another guy over to look at something underside [with steering or front shocks?] ...but after finishing he said it all passed fine.

Asking about the exhaust system; still with the original and now looking very peachy, but he said it still functions fine, cat works well within emissions , no exhaust leakage anywhere - said not to worry about it.

 

Apparently they give a fairly high failure rate for MOTs at this garage, and they are known for being very thorough, but on the other hand are becoming a more than a little specialised with older cars, and classic cars, and they seem to be very fair and knowledgeable.

They also have a paddock of various old cars parked up [or dumped] nearby, took 5 minutes out to look around, should have taken my camera; couple of Triumph Torledo's, an Alfa Romeo Spider, Ford Cortina Ghia Mk IV, Austin 1100, a particularly nice old Humber Sceptre, and other stuff can't remember, like stepping back in time walking around that paddock :lol:

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

cleaning out leaves and crap from inside airbox, dropped my air filter in a muddy puddle.

 

Drove to local parts place without air filter (AWESOME SOUND!), Bought new air filter.  Fitted in car park.  tightening screw on old factory intake hose clamp finally stripped.  Went back in shop.  Bought two large jubilee clips.  Fitted new jubilee clips to both ends of main intake pipe.  Drove home.  Had coffee.  Realised I left my in-car socket set in shop car park.  Drove back to shop car park.  Found Socket Set.  Drove home.  Had coffee.

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

3BF3CA55-D259-4AFA-877F-D972260F3F37.thumb.jpeg.b00b35b7f0b40eeffe64b378aabd11cf.jpegChanged my lift bolts (I was surprised to see wear on them; changed the rocker cover gasket; oil breather upper gasket; oil pick up o ring; changed the plugs; transmission oil change; engine oil change; new oil filter; flushed my rad and matrix before refilling the system; replaced a small section of exhaust to replace a very rusty weld.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 13/11/2018 at 18:31, Tomb said:

Changed my lift bolts (I was surprised to see wear on them; changed the rocker cover gasket; oil breather upper gasket; oil pick up o ring; changed the plugs; transmission oil change; engine oil change; new oil filter; flushed my rad and matrix before refilling the system; replaced a small section of exhaust to replace a very rusty weld.

 

Busy bastard.

Good stuff

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites